Blogg 43: Hur orkar man vara så ”social”?!

Får ofta frågan hur jag orkar vara så social i sociala medier. Om mitt dygn har fler timmar, veckan fler dagar eller om jag aldrig sover.

Jag sover, garanterat! 8 timmar / natt. Och jag jobbar, oftast 7 dagar i veckan, 8-14 timmar / dag. Tar givetvis pauser helt off.

Har en teori om det med energi. Beroende på hur roligt något är att göra så tar det viss procent av helhetsenergin, är den energin renad från gammalt skraffs som kan ligga kvar annars, så finns mer energi. Är man duktig och har lärt sig fylla på den där energin, att lyssna in kroppen, att känna vad den behöver och vill, ja då finns det otroligt mycket energi.

Har en självsorterande hjärna. Men hjälper den väldigt mycket på traven!

Ett sätt. Som jag faktiskt började med för någon vecka sen först, var att ta bort alla aviseringar från sociala medier! Har sedan år tillbaka inget ljud på det, för hur är det, det plingar o omedvetet tittar man!?! Eller det kommer en liten notis i displayen och tvångsbeteendet säger, läs vidare, svara, se mer!

Eller så, skit i det!

Ha inga notiser, gå in när det passar Dig!

Jag kollar Facebook, mail, Twitter, Instagram, LinkedIn flera gånger per dag. I pauser med jobb, i kön på ICA, ja, något av det första jag gör på morgonen och innan jag somnar. Men har inget behov eller tvång av att svara eller kommentera. Det blir när tid finns. Har ju all kundkontakt i mobilen så de svarar jag naturligtvis.

Så, dagens tips. Gör det när, var och hur det passar Dig i Ditt liv! Vi är inga slavar under sociala medier, om vi bestämmer oss för att kontrollera det själva!

Carina Månsson / Mångsysslande entreprenör

Share

Lämna ett svar