Blogg 69: När det räcker!

Jösses va jag är på hugget idag!

Bokat om dagen för att komma ikapp med pappersarbete så fick snällt betala in alla liggande fakturor, inklusive restskatten.. Har inga problem med att betala skatt, när det går till det som gynnar, vård, barnomsorg, vägar etc. Vi har ett fantastiskt system i Sverige. Dock känner jag mig alltid lika förnedrad när artiklar om höga fallskärmar, fester i överflöd och andra oförsvarbara händelser dyker upp i tidningarna. Det är inte ok.

Tjäna gärna pengar, men ha ett samvete med och glöm aldrig rötterna! Kom även ihåg att det finns de utan pengar som man kan hjälpa med små medel. Självklarhet, eller borde vara, har man medel att hjälpa, då gör man det!

Dagen fortsatte med att jag skulle till banken för att sätta in kontanter, har en del kunder som betalar kontant, inte många, men hade några luselappar att sätta in. Då var det nya regler så det var med nöd o näppe jag fick sätta in pengar på mitt företagskonto!?! Skulle ha servicebox. På riktigt?! Jag betalar för företagskonto, för bankgiroavierna, för företagsswish och för kortdragaren. Nu ska jag betala för att få sätta in kontanter också!?!!! Känner mig djupt oälskad av min bank…

Och det fortsatte! Inga stora skavanker men nog för att jag ska peka med hela handen. Backade på en stolpe häromdagen, anmälde det till trygg-hansa o fick uppgift om att jag skulle köra till Bilbengtsson där jag köpte bilen, helt ny, för 1 år sedan. Då skulle den ”fria vagnskadegarantin” gälla. Det låter väl bra! Eller hur?!

Inte alls!!! Den har en självrisk på 6.875 kr!!!! På riktigt! För att lite färg är avskrapat o kofångaren lätt inbuktad, syns knappt.

De kan kamma sig på det! Sa jag skiter i det o tågade ut. Funderade på om jag skulle dra ner byxorna o böja mig framåt på vägen… 😉

Nä, sunt förnuft finns det något som heter, respekt är ett annat fantastiskt klämkäckt ord som man kommer långt med.

Jag har jobbar arslet av mig hela detta året, betalar för 3 boende fokuserar på pengar in hela tiden för att få det att gå ihop. Så måtte djävulen ta alla blodsugande instanser och företagare som skor sig på småföretagare!

bull-46368_960_720

Tack för mig! 😉 =)

Carina Månsson / Mångsysslande entreprenör

Share

Lämna ett svar