Blogg4: Ideellt arbete

Den evigt återkommande frågan som företagare, tror att vi möts av denna oftare än andra, ”vill du ta detta uppdraget, det är inga pengar i det tyvärr, men marknadsföringen är bra!”.

Och absolut, marknadsföring har ett värde i sig. Och det kan ge fler uppdrag i förlängningen som ger pengar på kontot (och mat på bordet, tak över huvudet). Men min fråga är: de som ställer den frågan, går de till anställda på olika företag o frågar om de kan tänka sig jobba över 5-10 timmar i veckan utan ersättning. Alls. Eller ännu bättre, dra av det på lönen och lägga in det i ordinarie arbetstid.

Företagare möts ofta av fördomar. De existerar fortfarande, tro det eller ej, oj vad vi tjänar pengar.. I vilket universum?!!!

Jo, det finns en del som gör pengar på sina företagsideer, som bygger upp dem till något stort men det finns en betydligt mycket större procent småföretagare som jobbar 80-100 timmar / vecka för mindre lön än den allra mest lågavlönande.

Så tänk dig förnedringen när någon kommer o ber om gratisarbete! 

Vet du, jobbar inte jag och fakturerar för min tid, då kommer det ingen lön alls på mitt privatkonto, alls. Vill jag ha ledigt för semester, då jobbar jag in det i förväg, för det kommer inga pengar, alls, den månaden eller veckan jag är ledig.

Respekt kommer vi långt med!

offer-442904_640 kopia

Carina Månsson / Mångsysslande entreprenör

Share