Blogg 13: Att vända svagheter till styrkor

Vi har alla svagheter, eller sidor som är mindre starka, och styrkor. Att inventera sig själv är en styrka. Att förstå vem man är, varför man reagerar som man gör, förstå varifrån beteende kommer. Det är en enorm styrka. Och utmaning.

När man inventerar sig själv belyser man även svagheterna, de sidorna man inte är lika stark på. Och tänka sig, det finns till största sannolikheten någon i omgivningen som har det som sin starka sida! Så efter egeninventeringen är gjord, inventera omgivningen. Lyssna, lär och ta in de du har i ditt nätverk.

Hur är du tydligast mot dig själv i din inventering?

Skriver du ner det? Sätter hjärtan, pluspoäng bredvid, och vad du än gör, snåla inte med poängen, eller räcker det att du har det inuti huvudet?! Jag gillar skriva ner. Dokument på datorn eller på whiteboarden, har en stoor tavla på väggen. Blir tydligt och enkelt att ta till sig.

Det bästa sättet att hantera svagheter på, är att vara medveten om dem. Inte gömma. Inte sopa under mattan. Inte heller lyfta fram dem till allmän beskådning, det skulle inte göra någon lyckligare, utan acceptera dem, inse att de gör dig mänsklig. Ge dem precis så mycket energi och utrymme som nöden kräver och lyft sedan dina styrkor!

Skulle du behöva just de där sidorna där du är svagare, se till att ha koll på omgivningen och ta in den kompetensen! =)

Carina Månsson / Mångsysslande entreprenör

Share

Lämna ett svar