Blogg 20: Smutsiga erfarenheter som entreprenör! Del 2

Vill göra mitt bästa att balansera upp den smutsiga rubriken med en talande text.

Personen jag drev företag med i 10 år, 97 – 07, vi var mycket goda vänner. Vi jobbade tätt ihop dagligen och umgicks med våra familjer. Jag lärde mig otroligt mycket av henne. Och jag vet hennes historia, därför dömer jag inte. Och hur ska jag nu skriva detta utan att låta bitter… Pengamässigt var jag den stora förloraren i vårt samarbete. Vi pratar BIG time förloraren.

Karmamässigt kommer min stjärna lysa klart på himlen medans det finns en viss risk att hennes lyser av mer brandgult sken från underjorden.

Och vet du, det gör inget! Jag har betydligt viktigare delar med mig från de åren! Vi skapar våra egna öden. Och ansvarar för dem själv!

Jag är en arbetsnarkoman, får jag möjligheten och inte stoppas (av mig själv eller någon annan) skulle jag kunna jobba ihjäl mig. Herregud, jag gick 2 utbildningar parallellt (massage och fotvård) och hade 3 jobb när jag var 20. Så företagsmässigt stod jag för 85% av arbetsinsatsen under de 10 åren med min dåvarande kollega. Jag gick aldrig hem kl 14 och slutade jobba, jag satt nätter och uppdaterade hemsidan, jobbade med marknadsföring och omvärldsbevakning, löste problem lördagsmorgnar som dök upp med våra säljare. Jag jobbade inte gärna i butiken, vår egen butik i Lund, nä, det gjorde jag inte. Tyckte det var slöseri med tiden. Jag satt hellre bakom på kontoret och löste all världens problem, packade leveranser, skötte bokföringen, inköpen, vidareutbildade säljarna ja, you name it. Arbetsfördelningen var, hon tog butiken och kunderna där, jag skötte resten.

Efter delningen och hennes plan, som hon påbörjade i samma stund vi började prata om att dela på oss, gått i lås, hon hade tagit över hela företaget till en spottstyver och sålt ut allt 6 månader senare, så hade karma räknats i pengar hade det varit omvänt från var stjärnorna lyst.

Jag vidhåller att hon lurade mig så mycket det gick och vet du, det är helt OK! Det jag har med mig från den tiden är så mycket mer värdefullt. För mig, för mitt arbete, för det jag kan sprida och lära andra och för att jag ska kunna känna att hjärtat är det viktigaste att ha med i företagandet. Och i livet. 

#HaHjärtatMed

Carina Månsson / Mångsysslande entreprenör

Share

Lämna ett svar