Blogg 22: Får vi ha andra åsikter eller ska vi följa strömmen?

Det är lätt att dras med i strömmen, vi är flockdjur och sticker ogärna ut. När är det då OK att ha en annan åsikt?! Och förstår omgivningen att den kommer från omtanke o kärlek även om skiljer sig från massan?!

Jag har utvecklat en mycket stark magkänsla, kan ”se” en del personers tankebanor, en del studsar och det är ett virrvarr, andra är fastlåsta osv. Det innebär att jag även som mentor, agerat mentor till nystartade företagare i över 10 år, kan se gränslösa möjligheterna en del personer har.

När jag sitter i ett möte med vissa personer i en kreativ miljö ser jag kopplingarna, utvecklingsmöjligheterna, svagheterna och styrkorna. 

Det är inte alltid enkelt att förmedla det. Ingen gillar att bli ifrågasatt eller att belysa svagheterna. Men vi har dem alla. Jag gillar verkligen själv när folk vågar gå emot mig o ifrågasätta mina intentioner, våga vara den där nageln i ögat! Det är väldigt få som gör det dock.

Jag blir inte längre arg när folk kommenterar ”va rädd om dig, jobba inte för mycket, bränn inte ut dig”, det är av ren omtanke! Det känns skönt att folk bryr sig!

Ibland behöver vi vara nageln i ögat till andra, även om de inte uppskattar den för stunden, för den långsiktiga planen är större än så. Den kortsiktiga lösningen kan vara att hålla med men tycka annat.

Så gör aldrig jag. Håller jag inte med är jag hellre tyst. 

#HaHjärtatMed
#HaHjärtatMed

Carina Månsson / Mångsysslande entreprenör

Share

Lämna ett svar