Blogg 26: Att vara en god nätverkare! Tips! Del 1

OK. Om man nu ska nätverka för att vara en bra företagare / entreprenör. Hur gör man det bäst?!

De ”klassiska” 1-2-1 mötena, en till en, är kanon! Att ta en timme eller två o lära känna en människa mer på djupet. Känner du att någon känns intressant? Boka ett möte!

På de här 1-2-1- mötena, hur ska man bete sig då?!

Fråga, lyssna, berätta och lyssna ännu mer. Sälj inte. Finns inget mer oattraktivt än att bli bjuden på ett fikamöte eller lunch och få värja sig från MLM-förslag. Vill du sälja produkter via MLM företag, var tydlig med det redan när mötet bokas. Jag har blivit ”iväglurad” några gånger på sånt och uppskattar det inte. Känner att det är slöseri med min tid!!!

Boka möten för att du är intresserad av personen, egenskaper och kunskaper, erfarenhet och möjligheter! På riktigt! Se inte din nästa kund i mötena, ha ett öppet sinne!

Och självklart, följ upp genom att lägga till personen ifråga på sociala medier. Facebook, LInkedIn, instagram och / eller twitter som exempel. Jag brukar göra det redan innan mötet. Och kikar in för att få en bild av personen ifråga om jag inte mött han / hon tidigare. Gemensamma nämnare? Utgångslägen för diskussioner, frågor. 

Blev intervjuad av en journalist för någon vecka sedan. Blev så imponerad av att han var påläst om mig! Det märktes att han faktiskt varit inne på min hemsida, läst det jag skrivit och gjort! Kändes bra! I like!

Att visa intresse, lyfta. ”Jag såg att du träffade den o den häromdagen, va skoj, jag känner också.. Jag såg att du tränar löpning, det vill jag veta mer om.. ” Get it?! 

Använd Google och sociala medier för att få veta mer om människorna omkring dig!
Använd Google och sociala medier för att få veta mer om människorna omkring dig!

Carina Månsson / Mångsysslande entreprenör

 

Share

Lämna ett svar