Blogg 35: När energin dippar

Det är inte varje dag som humöret sprudlar. Självklart. Det gör det inte för någon. Det finns utmaningar i livet som påverkar och tar upp energi. 

Som jag ser det har vi 100% energi. Vi kan välja hur ren den är och beroende på hur mycket vi jobbat med oss själva så är den mer eller mindre ren. Mer jobb – mer ren energi, som lättare kan omvandlas till positiva och produktiva saker i livet. Lättare och snabbare återhämtning.

Jag har lagt flera år på självinsikt, rensa, lösa, förlåta, släppa taget och acceptera.

Alla saker vi gör tar på den energin så det gäller att hålla balansen och inte tömma bollen, då går vi in o tömmer på våra egna reserver. Jag har legat på gränsvärdena rätt länge, men fick en respit i påskas och veckan därefter som var lugnare. Det är inte bra att ligga på gränsvärdena för länge, det dränerar och man behöver va försiktigare med vad man gör och vem man umgås med där. I de lägena är man inte sitt högsta och bästa Jag och kan därför lätt halka in på de mörkaste sidorna och en nedåtgående spiral. Som givetvis går att bryta!

Just nu är jag i ett läge där jag jobbar upp energierna. Dvs, lite känsligare för saker o ting som händer omkring. Och för att vara brutalt ärlig, det tar på krafterna att träffa käre maken ca 15% av tiden bara. Hela året har varit så och det kommer fortsätta till i höst.

Idag är jag sårbart ärlig. Det är OK att vara nedstämd, det betyder inte att livet är så alltid, det betyder att just nu, så känns det så.

Carina Månsson / Mångsysslande entreprenör

Share

Lämna ett svar