Blogg6: Balans al la entreprenör

Högt tempo i arbetslivet kräver fokus och ständigt jobb med att balansera jobb och livet. 

Eller är livet inte också jobb?! Har hört att vi är människor och utför våra arbeten, i mitt fall är jag entreprenör, det är min titel, det jag gör bäst, där jag presterar och där jag ska va.

Balans mellan uppdrag, vila, familj och egenvård. Det kräver träning. Som med allt annat man vill bli bra på. Träna, träna. För att lägga det stora pusslet krävs många bitar. Min ventil där jag rensar o laddar energi är min träning. 5-6 pass i veckan, bra mat till det och god återhämtning i form av vila o sömn, det är grunden. Tid för familjen! Åh, jösses, utan min familj vore jag bara en liten lort. De är det bästa jag har, mina stoltheter och  mina kärlekar. Mina vänner, jag har många som jag tagit in i mitt hjärta, som fått en plats där, så många som inspirerar, ger kärlek och som får kärlek tillbaka, som jag lär mig av och som jag kan lära. Därefter kommer jobb.

Med träning blir man bra på att vara effektiv. När jag vilar så stänger alla system, framför allt hjärnan, ner o får vara i ro. Jag tillåter aldrig den vara påkopplad dygnet runt, till en början var det ett aktivt val, nu sker det automatiskt. Det innebär snabba förberedelser, allt är välorganiserat i hjärnkontoret och bara att plocka av när det behövs.

WORK-LIFE

Carina Månsson / Mångsysslande entreprenör

Share

Lämna ett svar