Livslust Ystad

Ett fantastiskt hjärteprojekt för cancerberörda som utvecklat o lärt mig massor är Livslust Ystad!

LivslustValt att lämna min plats i styrelsen mars 2016. Tackar för denna tiden, alla möten med enastående människor som imponerat på mig och lärt mig så mycket om livet! Tack från djupet av mitt hjärta!

November 2012 introducerade Annakarin Sjöberg mig för Rebecka Stenman. Becky hade jobbat med Look good feel better i London och hade en vision om att inplantera det här i Ystad. Hon hade massa tankar och idéer!

Vi satt ner en timme i ett möte o vips så föddes idén kring Livslust Ystad!

Marie Juhlin som också är väldigt drivande gällande cancerfrågor och som bl.a skrivit om det i sin krönika kom också med och vips så föll alla bitarna på plats.

Idag drivs Livslust Ystad av mig, Rebecka Stenman, Lotta Kaino och Marie Juhlin.

Vi utannonserade en första träff för att kolla om det vi trodde, att behovet av att träffas när man haft eller har någon form av cancerdiagnos, var stort. Det kom nästan 60 pers!!!

Vi lade ett schema för våren 2012 med olika prova på grejor, aktiviteter, samtalsgrupp och fika. Och insåg sedan att vi startat något fantastiskt! Responsen vi får från våra Livslustare är enastående!!!

Vår tanke och idé är att samla de som har varit / är berörda av cancer, vi har en fungerande grupp för kvinnor (som haft diagnos) och jobbar på att starta en grupp för män och en för anhöriga.

Träffarna är gratis för de som kommer! Medlemsskap kostar 250 kr / år, även för stödmedlemmar.

Vi bjuder på fika / lunch, en aktivitet och det är en timmes samtalsgrupp varje gång. Vi har goda samarbetspartners som gör detta möjligt!

Dela gärna med dig av vad vi gör, genom att bjuda in de du känner skulle behöva möta andra i liknande situation, ge bidrag eller på andra sätt!

Vi hjälper lokalt så insamlade pengar går att spåra och se vad det blir av!

www.livslustystad.se

www.facebook.com/Livslustystad

Share